Clos des Colombes
Vingården Clos des Colombes är resultatet av den dröm Anne Marie Rosenberg länge haft om en vingård nära Svarta havet. Denna fransk-rumänska vingård har hon skapat med hjälp av sitt lojala team och sin son. Det är en plats för älskare av gott vin och gastronomi.

Beläget några meter från Svarta havet och turistorten Neptun/Olimp producerar de sina underbara viner och erbjuder även en restaurang- och bo-upplevelse utöver det vanliga i en charmig och trivsam miljö.

Ett gott vin kan inte existera utan bra jord och ett rigoröst arbete i vingården. De äldsta vinstockarna på Clos des Colombes är äldre än 30 år, vilket ger druvorna ett tydligt "terroir" med rötter som sakta har sjunkit ner i jordens djup. De unga vinstockarna planterades under 2007 och 2008.

På vingården samsas inhemska druvor såsom Feteasca Alba, Crampoise och Feteasca Alba Regala med druvor som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir och Riesling.

Clos des Colombes tillhör ingen rörelse och har ingen ekologisk certifiering, men man arbetar med ett minimum av produkter (och då endast naturliga produkter), och inga kemikalier överhuvudtaget används.

Den totala årsproduktionen av vin från Clos des Colombes är ungefär 10.000 flaskor fördelat på tre olika viner : Terra Alba, Sauvignon Blanc samt Terra Rossa. Alla tre vinerna är fina smakupplevelser och är det unika resultatet av traditionellt franskt vinskapande med de druvor och den spännande miljön som Dobrogea i Rumänien erbjuder.

Vi är oerhört glada över att kunna erbjuda dessa rariteter även i Sverige, och kan inte nog rekommendera även dig att ta del av Anne Marie Rosenbergs underbara hantverk.

Ladda hem produktinformation Clos des Colombes.

Besök Clos des Colombes hemsida (på franska och rumänska).