Murfatlar
Murfatlars enorma vingård ligger på den centrala Dobrogea-platån, mellan Donau och Svarta havet i sydöstra Rumänien. Det är ett område som lämpar sig mycket väl för vinodling, och här breder Murfatlars vingård ut sig över 3000 hektar mark.

Här finns ett perfekt mikroklimat för en rad olika viner, och bland de bidragande orsakerna kan räknas: kontinentalt klimat, varierande markegenskaper, det skyddade läget mot de kalla vindarna från nordost, och närheten till Svarta havet som leder till skonsammare somrar och mildare vintrar.

Murfatlar förvaltar och bygger vidare på ett arv som byggts upp i över ett århundrade, och kärleken och passionen till vinodling som hållit i sig från generation till generation är komponenter som klart återspeglar sig i Murfatlars viner.

Med tiden har vinframställning och vinodling blivit en livsstil för folket i Murfatlar, de behärskar konsten att framställa vin perfekt och vårdar det som ett arv vidare från far till son. Därför gör passionen vid Murfatlar skillnad och det motsvaras bara av kvaliteten på Murfatlars viner.

År 2002 blev Murfatlar som första vinproducent i Rumänien certifierad med ISO 9001:2001.

Besök Murfatlars hemsida.